ARTIKELEN

Behalve voor tekstcorrectie en -redactie, ben ik ook beschikbaar voor het schrijven van artikelen voor magazines of websites.  U geeft de opdracht door :
- het onderwerp of thema
- de doelgroep
- het aantal woorden
- de deadline

En ik ga voor u aan de slag! Omdat het schrijven van een artikel meestal ook onderzoek vergt, kost het meer tijd en werk. We bespreken de kosten tevoren.

Mijn eigen voorkeur ligt bij artikelen van culturele, sociale of historische aard, maar andere onderwerpen zijn ook bespreekbaar. Als voorbeeld hieronder fragmenten van enige artikelen van mijn hand.


GOUVERNANTES IN SURINAME 

´In de avond kon het gebeuren dat de jonge meester prijs stelde op mijn gezelschap. Dan zaten we in de voorzaal en lazen elkaar voor en voerden gesprekken. Insecten, aangetrokken door de olielampen kropen over de tafel en moesten met handgewapper worden weggejaagd van onze thee en beschuiten.´ (uit roman:´De Zwarte Lord`)

Misschien ligt het aan de voor het beroep vereiste bescheidenheid, maar van gouvernantes in Suriname is nauwelijks iets bekend. Twee dames echter, hebben de annalen weten te bereiken vanwege hun betrokkenheid bij de politiek. In de 18e eeuw vestigde Charlotta van der Lith haar reputatie met haar grillige en soms bijna sinistere levensloop, terwijl Elise Haighton in de 19e eeuw naam maakte als feministisch activiste.
 Lees verder klik


The 99 - Stripverhaal over de Helden van Allah


Wie had gedacht dat een Islamitisch stripverhaal kans zou maken na alle ophef over Deense cartoons van de profeet Mohamed in 2005?
Maar ´The 99 ´, een superhelden-strip met als thema de 99 Namen van Allah, is ongekend populair in het Midden-Oosten en Azië en heeft ook Europa bereikt met fans in Frankrijk, Groot-Brittanië en Spanje.
De populariteit is zo groot dat er vorig jaar zelfs een themapark is geopend in Koeweit: The 99 Village. En nu staat de strip op het punt Europa te veroveren in de vorm van een door Endemol geproduceerde televisieserie. Hoe is dat allemaal zo gekomen?

Lees verder klik


RALICON GEEFT 30e BOEK UIT


Uitgeverij in Suriname

Voor uitgeverijen in Suriname is het hard timmeren aan de weg. Gebrek aan middelen, aan kapitaal en valuta, aan distributiesystemen en zelfs aan kopers, ontmoedigen ondernemende schrijvers echter niet.
De meeste schrijvers geven in eigen beheer uit en in sommige gevallen richt een schrijver zelf een uitgeverij op, om vooral het eigen werk te kunnen publiceren.
Sinds eind 1999 bestaat uitgeverij Ralicon van Robby Parabirsing (Rappa). Naast enkele titels van schrijver Rappa zelf, heeft Ralicon voornamelijk werk van nieuwe auteurs in het fonds. De Ralicon Collectie bestaat uit boeken van uiteenlopende aard, zoals romans, short story's, poëzie, jeugd- en kinderboeken, en werken met een culturele of geschiedkundige invalshoek.
Lees verder klik

Wilt u een professioneel gemaakte tekst of artikel, neem dan contact op met Schrijfwerk rjamaludin@online.nl

Over mijn literair werk meer informatie op mijn site Rihana Jamaludin